Microsoft Teams a ajuns la 75 de milioane de utilizatori unici pe zi

Microsoft Teams 75 milioane utilizatori

Microsoft Teams a ajuns la 75 de milioane de utilizatori unici pe zi

 

Anuntul facut de CEO Satya Nadella vine in conditiile in care pandemia coronavirus a fortat afacerile si institutiile de invatamant sa opereze de la distanta si a sporit cererea pentru produsele Microsoft care permit comunicarea si colaborarea. De asemenea, subliniaza cresterea rapida a aplicatiei Microsoft Teams: pe 18 martie Microsoft a declarat ca Teams a ajuns la 44 de milioane de utilizatori activi zilnic, dupa ce crescuse deja cu 12 milioane intr-o saptamana. Mai exact, in aproape 2 luni Microsoft Teams a crescut de la 32 de milioane de utilizatori zilnici la 75 de milioane de utilizatori unici pe zi.

 

Ce este Microsoft Teams

Microsoft Teams (parte din pachetele de aplicatii Microsoft 365) este o aplicatie creata pentru a facilita colaborarea organizata pe echipe, gandita exact pentru lucrul la distanta si include chat, mesagerie instant, apeluri audio si video, partajare de documete, partajarea ecranului, inregistrarea conferintei si multe altele. Doar cel care initiaza conferinta trebuie sa aiba un cont activ (licenta), cei invitati sa participe, daca nu au un cont activ, primesc un link pe care il pot accesa din orice browser si de pe orice dispozitiv. Conferintele pot avea pana la 250 participanti si pot dura cat are nevoie utilizatorul, nu au limita de timp.

 

Doi ani de transformare digitala in doua luni

In aprilie, Microsoft Teams a avut peste 200 de milioane de participanti la intalnirile online intr-o singura zi, generand peste 4,1 miliarde de minute de intalniri online. Teams are acum peste 75 de milioane de utilizatori activi zilnici, iar doua treimi dintre acestia au distribuit, colaborat sau interactionat cu fisiere in timpul intalnirilor online. Dupa cum a spus Satya Nadella: „Am vazut doi ani de transformare digitala in doua luni. De la munca in echipa si invatare de la distanta, vanzari si servicii pentru clienti, la infrastructura si securitatea in cloud – lucram alaturi de clienti in fiecare zi pentru a-i ajuta sa se adapteze si sa ramana deschisi pentru afaceri intr-o lume in care totul tinde catre remote”.

Pentru a-si mentine echipele conectate in aceasta lume “remote”, clientii nostri au nevoie de mai mult decat de intalniri online sau chat. Teams combina intalnirile, convorbirile, chatul si colaborarea intr-un singur instrument care pastreaza contextul si ofera viteza de reactie necesara.

 

Cele mai inalte standarde de securitate si confidentialitate

Teams contribuie la colaborarea organizatiilor de toate dimensiunile, respectand cele mai inalte standarde de securitate si confidentialitate. Microsoft Teams este folosit cu succes in invatamant, de catre guverne, in centre de asistenta medicala, spitale si in afaceri.

In intreaga lume, peste 183.000 de institutii de invatamant folosesc Microsoft Teams. Numai in Emiratele Arabe Unite, peste 350.000 de studenti se bazeaza pe Teams pentru a invata la distanta. In domeniul afacerilor, 20 de organizatii au peste 100.000 de utilizatori activi ai aplicatiei Teams, inclusiv Continental AG, Ernst & Young, Pfizer si SAP. Doar saptamana trecuta, Accenture a devenit prima organizatie care a depasit jumatate de milion de utilizatori ai Microsoft Teams.

 

“Noul mod de lucru pe care il vedem la utilizatorii Microsoft Teams este durabil si va persista cu mult peste criza actuala”, declara CEO Satya Nadella.

 

Dupa saptamani de invatare remote si de lucru remote se dezvolta noi obiceiuri si se creaza noi moduri de lucru. Unele obiceiuri sau moduri de lucru din perioada COVID-19 se vor dovedi temporare dar credem ca noul mod de lucru pe care il vedem la utilizatorii Microsoft Teams este durabil si va persista cu mult peste criza actuala, declara CEO Satya Nadella. Datele din regiuni precum China si Coreea de Sud, unde multe persoane s-au intors la birou, dar continua sa foloseasca Microsoft Teams ca atunci cand lucrau de la distanta confirma acest lucru. De exemplu, un raport din aceasta luna a aratat ca avem in China un numar dublu de uitilizatori Teams pe zi, comparativ cu sfarsitul lunii ianuarie. Numarul utilizatorilor zilnici activi ai aplicatiei Teams din China a continuat sa creasca saptamana de saptamana.

 

Cum obtii Microsoft Teams si cat costa?

Cea mai importanta caracteristica a Microsoft Teams este aceea ca poate deveni one stop shop, ceea ce inseamna ca poate integra celelalte aplicatii din suita Microsoft 365. Deci daca ai deja unul din planurile (abonamentele) Microsoft 365, deja ai Teams.

Daca esti persoana juridica iti oferim Microsoft Teams gratuit timp de 6 luni.

Pepas Cloud iti ofera, in parteneriat cu Microsoft, Office 365 Enterprise E1 Trial timp 6 luni. Daca esti interesat de Microsoft 365, iti oferim licenta gratuit timp de 3 luni la nivelul pachetului Microsoft 365 Business Standard

 

Institutiile de invatamant acreditate de Ministerul Educatiei, birourile de administrare ale acestora precum si bibliotecile si muzeele publice vor primi gratuit, pe o perioada nelimitata, licenta de Office 365 A1. Tot ce trebuie sa faca este sa ia legatura cu Pepas Cloud si sa isi exprime dorinta de a folosi Microsoft/Office 365.

 

Cat costa Microsoft Teams?

Ar fi pacat sa privesti Teams ca pe o aplicatie singulara, ai pierde din vedere perfecta integrare cu celelalte aplicatii Microsoft – cum ar fi serviciul de mail, pachetul Office, spatiul de stocare in cloud (OneDrive) sau platforma de intranet (SharePoint). Un pachet care sa le includa pe toate acestea porneste de la 4.20 € + T.V.A. pe luna per utilizator, dupa perioada de gratuitate.

In functie de ce nevoi si particularitati are afacerea ta, dupa ce stam de vorba si ne spui mai multe despre modul de lucru in cadrul afacerii tale, te vom sfatui care din abonamentele Microsoft este cel mai potrivit pentru tine.

 

Indiferent ce aplicatii de chat folosesti noi te putem ajuta cu migrarea la Microsoft Teams si sa folosesti corect si complet aplicatia pentru a beneficia de toate avantajele pe care le aduce in lucrul de la distanta.

Pentru mai multe detalii ne auzim la telefon 0756225522.

 

Deschide chat
Ai nevoie de ajutor?
Pepas Cloud
Salut,

Cu ce te putem ajuta?