Migrare SAP Business One in Microsoft Azure

SAP on Azure Pepas Cloud

În calitate de specialist în pneumatică și aer comprimat, Bartrom oferă dispozitive mecanice și servicii adiacente către companii din toată România. După o serie de întreruperi imprevizibile în furnizarea energiei electrice, care au oprit zile întregi sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) ce se afla în locația sa, compania a decis mutarea acestuia în cloud. Soluția aleasă pentru implementare a fost SAP Business One peste Microsoft Azure, datorită facilităților de backup și recuperare a informațiilor, cat si a securității incluse. Extrem de sigură, scalabilă și accesibilă, soluția a ajutat Bartrom să-și micșoreze costurile totale.

Bartrom oferă o gamă largă de soluții de pneumatică, tehnica vacuumului și controlul fluidelor pentru uz industrial, în toată România. Fiind o companie de dimensiuni medii, afacerea de familie se mândrește cu faptul că este mereu aproape de clienții săi, oferind permanent servicii de încredere și produse de calitate, păstrându-și însă costurile sub control.

Construirea unei rezistențe scalabile

Întreaga infrastructură IT a companiei Bartrom era găzduită pe un singur server local. “După o serie de întreruperi în furnizarea energiei electrice, ne-am dat seama că este esențial să avem o soluție puternică de backup și recuperare în caz de dezastru”, își amintește Lucian Bagherea, CEO Bartrom. “Decisesem deja să folosim SAP Business One ca noul nostru sistem ERP. Așa că am început să căutăm un mediu sigur și flexibil pentru a-l implementa.” Fiind deja familiarizată cu soluțiile Microsoft prin prisma utilizării Microsoft 365, echipa Bartrom a făcut următorul pas firesc si a adoptat cloud-ul Azure Susținută de partenerul local Pepas Cloud, echipa a finalizat implementarea fără probleme, efectele pozitive fiind deja vizibile.

“Datorită trecerii la Azure, beneficiem acum de gateway-uri extrem de sigure pentru acces de la distanță”, a dezvăluit CEO-ul Bartrom. “Am economisit timpul și banii dați pe mentenanța IT internă și am câștigat în scalabilitate.” Azure Backup permite, de asemenea, stocarea secundară geo-redundantă, care replică datele automat într-o regiune diferită, în fiecare zi. “Dacă există o pană de curent, datele sunt extrase automat dintr-un alt centru de date, iar sistemul va fi funcțional aproape imediat, minimizând eventualele pierderi.”

Corelarea agilității cu eficiența costurilor

Capacitățile cloud-ului Azure au sporit totodată și performanța sistemului. “Timpul de încărcare a datelor este cu 80% mai rapid în comparație cu cel al unui server local,” a spus Lucian Bagherea. “Iar informațiile sunt transmise cu 70% mai repede datorită capacității sporite a mașinilor virtuale. Ambele ne oferă un avantaj competitiv real, deoarece putem implementa o aplicație sau un serviciu mult mai rapid.” 

Datorită Azure, Bartrom și-a integrat magazinul online cu SAP, oferind clienților acces mai rapid la prețuri, stocuri și comenzi, toate în timp real. Integrarea cu Microsoft 365 prin Exchange Online facilitează, de asemenea, trimiterea rapidă către clienți a unor oferte cu informații exacte.

Echipa Bartrom a primit cu brațele deschise această schimbare, oferind feedback pozitiv cu privire la viteza de conectare și navigare în sistemul de management. “Sincer, aș sfătui orice afacere, mică sau mijlocie, să treacă în cloud. Pe termen lung, este mult mai eficient din punct de vedere al costurilor, fiind mai rapid și mai sigur,” a concluzionat reprezentantul companiei. 

Pe viitor, Bartrom caută să utilizeze și mai multe soluții Microsoft, cum ar fi Power Platform pentru automatizarea proceselor și Power BI pentru analiza self-service, ambele soluții putând fi ușor integrate cu SAP.

 

 

Sursa: Microsoft Customer Story-Furnizorul român de soluții pneumatice, Bartrom, își consolidează prezența pe piață prin mutarea sistemului său ERP în Microsoft Azure.

Deschide chat
Ai nevoie de ajutor?
Pepas Cloud
Salut,

Cu ce te putem ajuta?