Ce e nou la Microsoft Teams – Cele mai interesante si mai utile functionalitati ale suitei de aplicatii Microsoft Teams

MIcrosoft Teams - noi functionalitati

Intalniri online, chat si spatiu de stocare in cloud, toate intr-un singur loc, GRATUIT.

MICROSOFT TEAMS, accesat din browser este acum gratuit pentru apeluri video de pana la 24 de ore cu pana la 300 de participanti.

Microsoft Teams este cu adevarat gratuit?

Da! Versiunea gratuita de Teams include urmatoarele:

 • Mesaje nelimitate pe chat.
 • Conferinte online (audio sau video) atat 1 la 1 cat si pentru grupuri, cu durata de pana la 60 de minute per apel sau intalnire. Pentru o perioada de timp limitata inatlnirile online pot dura pana la 24 de ore si pot avea pana la 300 de participanti.
 • 10 GB de spatiu de stocare pentru fisierele de echipa (comune), plus 2 GB de persoana pentru spatiul de stocare personal.
 • Crearea de continut in timp real cu aplicatiile Office, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint si OneNote. Daca aveti un cont Microsoft, pe langa Teams aveti deja access si la aplicatiile Office online (in browser).
 • Integrari cu peste 650 de aplicatii de business cum ar fi Adobe Sign, Evernote, Trello etc.
 • Capacitatea de a comunica si a colabora cu oricine din interiorul sau din afara organizatiei, in mod securizat, beneficiind de infrastructura Microsoft globala.

Ce caracteristici nu sunt incluse in versiunea gratuita?

 • Spatiu de stocare de 1 TB in OneDrive for Business per utilizator. Spatiul de stocare creste in functie de planul ales.
 • Aplicatiile Office varianta pentru Desktop.
 • Integrari suplimentare de aplicatii.
 • Controale IT complexe.
 • Securitate si conformitate de nivel de intreprindere.

Microsoft Teams face parte din fiecare pachet de aplicatii business Microsoft 365.

CE PUTETI FACE CU MICROSOFT TEAMS ?

Intalniri planificate / Scheduled meetings

Planificati-va intalnirile si invitati participantii in avans.

Partajarea ecranului / Screen sharing

Alegeti ce se afiseaza (ce doriti sa partajati) intr-un chat sau intr-o intalnire: desktopul, o anumita aplicatie, o prezentare sau un fisier.

Pana la 500.000 de utilizatori interni si externi

Comunicati si colaborati cu echipe mari si mici, inclusiv cu persoane din afara organizatiei dvs.

Partajarea fisierelor / File sharing

Stocati in siguranta, accesati si elaborati in comun fisiere cu Word, Excel si PowerPoint pentru web.

Tabla alba / Whiteboard

Desenati, schitati si scrieti pe o tabla digitala partajata in timpul intalnirilor.

Fundaluri particularizate / Custom backgrounds

Creati mediul virtual perfect: estompati fundalul, alegeti din imaginile disponibile sau incarcati imaginea dumneavoastra preferata pe care sa o folositi drept fundal.

Custom Layouts

Custom Layouts - Microsoft Teams

Una din cele mai spectaculoase dintre noile functionalitati ale aplicatiei Teams care va va permite sa apareti in coltul de jos (sau in alta parte a ecranului) avand in fundal fisierul pe care il prezentati : cum ar fi de exemplu o lucrare PowerPoint.

Modul Impreuna / Together mode

Together Mode - Microsoft Teams video conference

Cea mai notabila dintre noile adaugari este Modul Impreuna, care permite membrilor echipei sa apara intr-un singur mediu virtual impreuna, cum ar fi o sala de conferinte, o sala de clasa sau o cafenea.

Veti aparea intr-un cadru digital pe un fundal comun, ca si cum v-ati afla in aceeasi incapere cu toti ceilalti. Persoana care initiaza apelul va alege atat fundalul cat si ‘’locul’’ in care vor fi ‘’asezati’’ participantii la sedinta. Modul impreuna este disponibil cand sunt minim 5 persoane in sedinta.

Sali virtuale pentru pauza / Breakout rooms

Breakout Rooms- Microsoft Teams

Microsoft a adaugat, de asemenea, o functie de camera de pauza la Teams, permitand subgrupurilor de persoane care sunt in apel sa se intalneasca in mod privat.

Incepand din octombrie, salile de pauza vor permite organizatorilor de intalniri sa imparta participantii in grupuri mai mici pentru a facilita sesiunile de brainstorming sau discutiile in grupuri de lucru. Prezentatorii pot alege sa treaca prin salile de pauza, sa faca anunturi la toate salile de pauza si / sau sa inchida salile de pauza, ca apoi sa readuca pe toata lumea la intalnirea principala.

Walkie Talkie Android

Walkie Talkie este o experienta push-to-talk care permite comunicarea vocala instantanee si sigura prin cloud, transformand smartphone-urile si tabletele Android detinute de angajati sau companii intr-un walkie-talkie. Reduce numarul de dispozitive pe care trebuie sa le aiba un angajat, oferind in acelasi timp o comunicare clara, fara interferente radio, statice si fara limitari de distanta. Walkie Talkie Android este deja disponibil din aceasta luna. Walkie Talkie nu este preinstalat. Pentru a activa aceasta functie pentru utilizatorii din organizatia dumneavoastra, trebuie sa adaugati Walkie Talkie la politica de configurare a aplicatiei atribuita utilizatorilor din centrul de administrare Teams. Odata activat, Walkie Talkie va deveni disponibil in aplicatia Android in 48 de ore.

Inregistrarea conferintei sau a videoconferintei / Record a meeting or call

Orice intalnire online prin internediul aplicatiei Teams poate fi inregistrata. Continutul video si audio cat si tot ceea ce apare pe ecran se va salva automat in cloud si initiatorul intalnirii va primi o notificare pe email. In primul trimestru al anului 2021, inregistrarile intalnirilor prin Teams nu vor mai fi salvate in Microsoft Stream, ci in OneDrive sau SharePoint.

Recapitularea sedintelor / Meeting recap

Recapitularea intalnirilor ajuta echipele sa ramana pe traiectoria stabilita si sa continue sa lucreze la un proiect comun dupa o intalnire, atat pentru participanti, cat si pentru cei care nu au putut participa la intalnirea respectiva . Dupa incheierea unei intalniri in Microsoft Teams, va fi creata automat o recapitulare cu inregistrarea intalnirii, transcriere, chat, fisiere partajate si multe altele. Recapitularea poate fi accesata si din calendarul Outlook accesand evenimentul intalnirii. In viitor, inregistrarile intalnirilor vor fi stocate automat ca fisiere in Microsoft SharePoint, astfel incat sa poata fi partajate cu usurinta cu alte persoane.

Inregistrarea si raportarea seminariilor web

Pentru intalniri mai bine structurate, cum ar fi seminarii web pentru clienti, organizatorii de intalniri pot utiliza inregistrarea evenimentelor cu e-mailuri automate pentru a facilita gestionarea participarii. Dupa intalnire, vizualizati un tablou de bord de raportare detaliat care va va ajuta sa intelegeti implicarea participantilor. Se asteapta ca aceasta noua functie sa devina disponibila in urmatoarele 1-2 luni.

Mai mult de 650 de aplicatii si servicii integrate

Aduceti aplicatiile si serviciile pe care le apreciati in Microsoft Teams pentru a crea hubul organizatiei pentru lucru in echipa.

Disponibilitate pe piata

Conectati-va in Windows, Mac, iOS si Android. Disponibil in 53 de limbi si pe 181 de piete.

Securitate si conformitate

Prin sistemele si protocoalele folosite, Microsoft ajuta la cresterea nivelului de securitate din orice organizatie. Datele sunt criptate atat in stationare cat si in tranzit, astfel comunicarea si partajarea fisierelor sunt la un nivel ridicat de securitate.

 

Aplicatia Microsoft Teams este usor de utilizat dar este si foarte complexa, fiind atat de complexa cat are nevoie fiecare utilizator. Este usor de personalizat astfel incat sa se potriveasca nevoilor fiecaruia. Teams este o aplicatie de tip One Stop Shop, se poate integra cu toate celelalte aplicatii Microsoft dar si cu multe alte aplicatii sau programe. Pentru o discutie mai amanuntita despre cum sa folositi eficient Microsoft Teams (sau suita Microsoft 365 din care face parte Teams) ne puteti contacta completand formularul de mai jos.

 

1 Step 1
Am peste 18 ani, am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile Pepas Cloud
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Deschide chat
Ai nevoie de ajutor?
Pepas Cloud
Salut,

Cu ce te putem ajuta?